Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Υπογράφουμε για την απελευθέρωση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.Sign for Yannis Vasilis Yailali



Θ. Μαλκίδης: Υπογράφουμε  για την απελευθέρωση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί

Η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας -"Εύξεινος Λόγος" βρίσκεται στο φετινό 21ο Ακριτικό  Κύκλο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης που γίνεται στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, εκεί όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν συμπατριώτες μας και έχοντας αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, συγκεντρώνει υπογραφές για την απελευθέρωση του φυλακισμένου στις τουρκικές φυλακές Έλληνα   Γιάννη Βασίλη  Γιαϊλαλί.

Ευχαριστούμε τους "Ακρίτες του Πόντου" Σταυρούπολης για τη συνεργασία, τον  Κώστα Πασχαλίδη που  ενημερώνει και συλλέγει υπογραφές για την Πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του  Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί και για τις φωτογραφίες τον Γιώργο Β.Μακαβό.






Ένας Έλληνας στα κάτεργα των τουρκικών φυλακών - Πλήρης αδιαφορία της Ελλάδας για την τύχη του

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι γνωστός. Είναι ο σύγχρονος Διγενής Ακρίτας που ζει στα βάθη της Ανατολίας. Είναι ο απόγονος εκείνων που έμειναν πίσω γιατί κάποιοι έπρεπε να φυλάξουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που αναπαύονται στην όμορφη πατρίδα.

Ο Γιάννης-Βασίλης πληρώνει τους αγώνες του για τη δημοκρατία και την ιστορία. Φυλακίστηκε για άλλη μια φορά επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν και ύστερα από ένα άρθρο του για τη Γενοκτονία των λαών της Μικράς Ασίας.

Κάποτε λεγόταν Ιμπραήμ και εστάλη ως Τούρκος στρατιώτης στις δύσβατες περιοχές του Κουρδιστάν μέχρις ότου έπεσε αιχμάλωτος στα χέρια των Κούρδων ή μάλλον οι τελευταίοι πρακτικά τον απελευθέρωσαν.

Πόσοι άραγε ακόμη Ιμπραήμηδες που κρύβουν κάποιον Γιάννη, Κώστα και Δημήτρη δεν εστάλησαν ως αναλώσιμοι στρατιώτες απέναντι στους Κούρδους;

Θύμαμαι τις ημέρες του πραξικοπήματος του 2016 όταν συνομιλούσα με έναν ελληνικής καταγωγής πολίτη της Αγκυρας. Μου έδινε πολύτιμες πληροφορίες για τα γεγονότα των ημέρων αλλά και το πως το κράτος γνωρίζει την καταγωγή του καθενός οριοθετώντας την καριέρα του αν πχ μπει στο Δημόσιο. Στη συνέχεια τον έχασα.

Ο Γιάννης-Βασίλης δεν είναι σαν εμάς, είναι παραπάνω από εμάς διότι δεν απόκαμε όπως εμείς. Μάχεται στον τόπο του και για αυτό κατέληξε στη φυλακή.

Οι ελληνικές αρχές και τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με την ιστορία του πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ο μόνος που κρατά τακτικά το θέμα του Γιάννη-Βασίλη είναι ο Θεοφάνης Μαλκίδης στο εξαιρετικό του ιστολόγιο.




Τι πράττει η ελληνική πολιτεία για έναν Έλληνα που κατά πάσα πιθανότητα κακοπαθαίνει αυτήν την στιγμή για τα ιδανικά του;
Γιατί τα ΜΜΕ δεν αναδεικνύουν με τη δύναμη που έχουν το ζήτημα και να λάβει διαστάσεις το θέμα του Γιάννη-Βασίλη;

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει στην πατρίδα του. Δεν ήρθε η ώρα και αυτή πια να ενδιαφερθεί και να φροντίσει για αυτόν;

πηγή:.freepen


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου