Θ. Μαλκίδης.
Για τη Μνήμη των θυμάτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού και για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Απόσπασμα από τη συνέντευξη στην Ελληνική Ραδιοφωνία.
Οι Έλληνες έχουμε υποστεί, σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, εγκληματικέςαπάνθρωπες, διαστροφικές πράξεις από τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό. Σμύρνη, Τραπεζούντα, Αδριανούπολη, Γκιουρούμτζε και στη συνέχεια Καλάβρυτα, Κάνδανος, Δίστομο, Χορτιάτης, Δομένικο, Πύργοι, Μεσόβουνο, Βιάννου, Γιαννιτσά, Ερμακιά, Κομμένο.
Η ιστορία έχει καταγράψει ότι οι Έλληνες γνωρίσαμε τη βία με τη μορφή του Κεμαλισμού, του προδρόμου, του δασκάλου του Χίτλερ. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί Έλληνες που γνώρισαν τις πορείες θανάτου και τα τάγματα εργασίας, στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στη Θράκη τα «Αουσβιτς εν ροή» του Κεμάλ και αργότερα στο Νταχάου, το Άουσβιτς, το Μαϊτχάουζεν του Χίτλερ.
Επειδή ο Κεμαλισμός δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε ως Ναζισμός. Αν είχαν τιμωρηθεί τα τάγματα εργασίας, τα στρατόπεδα εξόντωσης των Ελλήνων που δημιούργησε ο Κεμάλ δεν θα είχαμε Άουσβιτς. Η ιστορία των τελευταίων ετών έδειξε ότι η συνεχής ατιμωρησία του Κεμαλισμού, δηλαδή του Ναζισμού, επιτρέπει την επανάληψη της Γενοκτονίας στις ημέρες μας. Και αυτό γίνεται με την παράνομη κράτηση του συμπατριώτη και συναγωνιστή μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.
Ως Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας, οργανώσαμε σήμερα την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα του Σταυρού, ημέρα του Σταυρού του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, αγώνα ζωής από τον Γιώργο Ζαχαριάδη.
Για τη Μνήμη των θυμάτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού και για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.
Ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης, ξεκίνησε στις 8 το πρωί από το Μνημείο της σφαγής των Ελλήνων από τους Ναζί στους Πύργους Εορδαίας, πέρασε από το αντίστοιχο του Μεσόβουνου και μέσω Κομνηνών, κατέληξε μετά από δύο ώρες στο ηρώον του προσφυγικού οικισμού Ανατολικού.
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης και οι συνοδοί του, o Νίκος Παυλίδης, η Δέσποινα Πασχαλίδου, ο Κώστας Πασχαλίδης, φόρεσαν την αποκλειστικά σχεδιασμένη για την εκδήλωση δημιουργία της Μαργαρίτας Ράντεβα, η οποία απεικονίζει με μοναδικό τρόπο τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.
Μπροστά στην επίσημη σιωπή και αδιαφορία, οι πολίτες, οι διασωθέντες και οι απόγονοι των θυμάτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού, μαζί με τους συμβολισμούς που έχει η παραπάνω ενέργεια, δείχνουμε και τη στάση μας έναντι της Ιστορίας. Για τη Μνήμη των θυμάτων, για τη Ζωή, τον Άνθρωπο και για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου