Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Έλληνες που υπέστησαν τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό




Θ. Μαλκίδης. Οι Έλληνες που υπέστησαν τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό, τις ιδεολογίες του θανάτου. 

Οι Έλληνες έχουμε υποστεί δύο από τις εγκληματικές, απάνθρωπες, διαστροφικές ιδεολογίες, τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό, σε λιγότερο από δύο δεκαετίες. Σμύρνη, Τραπεζούντα, Αδριανούπολη, Γκιουρούμτζε και στη συνέχεια Καλάβρυτα, Κάνδανος, Δίστομο,  Χορτιάτης, Δομένικο, Πύργοι, Μεσόβουνο.

Η ιστορία  έχει καταγράψει ότι οι Έλληνες γνωρίσαμε  βία με τη μορφή του Κεμαλισμού, του προδρόμου, του δασκάλου του Χίτλερ. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί Έλληνες που γνώρισαν τις πορείες θανάτου, στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στη Θράκη τα «Αουσβιτς εν ροή» του Κεμάλ και αργότερα το Νταχάου, το Άουσβιτς, το Μαϊτχάουζεν του Χίτλερ.

Επιπλέον οι Έλληνες στο Μεσόβουνο και  στους Πύργους Εορδαίας, στα Κερδύλια, την Καισαριανή, την Κοκκινιά και αλλού γνώρισαν και τις δύο εγκληματικές ιδεολογίες του 20ου αιώνα, τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό.


Επειδή ο Κεμαλισμός δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε ως Ναζισμός.  Αν είχαν τιμωρηθεί τα τάγματα εργασίας, τα στρατόπεδα εξόντωσης των Ελλήνων που δημιούργησε ο Κεμάλ  δεν θα είχαμε Άουσβιτς. Η ιστορία των τελευταίων  ετών έδειξε ότι η συνεχής ατιμωρησία του Κεμαλισμού, δηλαδή του Ναζισμού, επιτρέπει την επανάληψη της  Γενοκτονίας μέχρι τις ημέρες μας.

Οι Διεθνείς και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι Έλληνες, οφείλουν  να σταματήσουν  τον μηχανισμό του θανάτου που αντιπροσωπεύει ο πρόδρομος του Ναζισμού ο Κεμαλισμός, καθιερώνοντας μεταξύ των άλλων ενεργειών την 19η Μαΐου ως Διεθνή -Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού.

Ως Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας, οργανώνουμε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα του Σταυρού, ημέρα του Σταυρού του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, αγώνα ζωής από τον Γιώργο Ζαχαριάδη. 


Ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης, γνωστός και ως «Τεμόν ΑΕΚ» θα ξεκινήσει ανήμερα του Σταυρού στις 8 το πρωί από το Μνημείο της σφαγής στους Πύργους, θα περάσει από το αντίστοιχο του Μεσόβουνου και θα καταλήξει μετά από δύο ώρες στο ηρώον του προσφυγικού  οικισμού Ανατολικού Πτολεμαΐδας. 

Μπροστά στην επίσημη σιωπή και αδιαφορία, οι πολίτες, οι διασωθέντες και οι απόγονοι των θυμάτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού, μαζί με τους συμβολισμούς που έχει η παραπάνω ενέργεια,  δείχνουμε και τη στάση μας έναντι της Μνήμης και της Ιστορίας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου