Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Σάμος: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Πόντο





Σάμος: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Πόντο


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την από κοινού διοργάνωση διήμερου αφιερώματος στον Πόντο, σε συνεργασία με τον υπέροχο και δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου ''Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ'' Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου "Ο Καπετάν Λαχανάς" , στις 25 και 26 Μαΐου.

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στην Αίθουσα Διαλέξεων του Δημοτικού Μεγάρου Δήμου Σάμου και Ώρα έναρξης: 18:00:

Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον Σύλλογο Ποντίων Σάμου ''Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ'' με κεντρικό ομιλητή τον Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, με θέμα, Γενοκτονία: Από τη Σιωπή, τη Λήθη και την Άρνηση, στη Διεκδίκηση, τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση.


Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στο Αμφιθέατρο ΓΕΛ και ώρα 19.30, υπό την οργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου ''Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ'', θα παρουσιάσει στοιχεία από την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του Πόντου, πλαισιωμένα από τραγούδια και χορούς της περιοχής του Πόντου.






Η 19η Μαΐου 2018 στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μόσχα, Στουτγάρδη:Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, Αναγνώριση της Γενοκτονίας!

Αφού σιώπησαν όταν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών κατέθεταν στεφάνι στον δάσκαλο του Χίτλερ, Κεμάλ, αφού υπονόμευσαν με κάθε τρόπο την ιερή υπόθεση της Γενοκτονίας, αφού κατηγόρησαν ανθρώπους με ανώνυμες επιστολές και άρθρα, αφού θήτευσαν ως <<ειδικοί>> σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία “συμβουλεύοντας”,  σιωπούν για την άρνηση και την υπονόμευση, σιωπούν  για τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί

Δήθεν δημοσιογράφοι, δήθεν επιστήμονες, δήθεν πολιτικοί, δήθεν άνθρωποι....

Πάντα βεβαίως εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων, αφού γνωρίζουν καλά τη “δουλειά”. Κατόπιν εορτής, πλασάρονται για να πάρουν ακόμη μία θέση.

Η αλήθεια είναι ότι τα εξαπτέρυγα  υπονομεύουν και εχθρεύονται κάθε προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας υπερασπίζονται το δάσκαλο του Χίτλερ Μουσταφά Κεμάλ. Τρωκτικά που τρώνε τις σάρκες της πατρίδας μας



ΜΟΣΧΑ





ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η νίκη όμως στο ιερό ζήτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας είναι δική μας, έχει ονοματεπώνυμο, αφού η δική μας προσπάθεια είναι αυτή που απέτρεψε τα σχεδιαζόμενα και ανέδειξε το θέμα διεθνώς όταν τα τρωκτικά και τα εξαπτέρυγά τους σιωπούσαν  και σιωπούν. 

Εμείς ούτε σιωπήσαμε ούτε φοβηθήκαμε το φασισμό των υπονομευτών και των αρνητών. Ούτε βεβαίως τώρα θα φοβηθούμε. Έχουμε μαζί μας το Θεό, τους συναγωνιστές και συναθλητές μας και τις ψυχές των προγόνων μας.

Η 19η Μαΐου 2018 στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μόσχα, Στουτγάρδη, ο Τ. Τσιλιγκίρ, ο Μ. Χαραλαμπίδης, η 
Τ. Μπαλαμπάν, ο Θ. Μαλκίδης, είχαν ένα σύνθημα: 

Αναγνώριση της Γενοκτονίας, Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί!





ΑΘΗΝΑ


 O Γιώργος Ζαχαριάδης έτρεξε από το σημείο σύλληψης του 
Α. Μητρετώδη και του Δ. Κούκλατζη μέχρι τη Θεσσαλονίκη για την Ελευθερία τους και την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου